Korfestival SyngSydfyn

Festivalen byder på mange spændende og forskelligartede koncerter.

Koncert med Syng Selected
Søndag d. 23. april kl. 19.30

Syng Selected er et rytmisk kor bestående af 31 sangere fra hele Danmark. Koret er formet på initiativ fra ungdomskorforeningen Syng og består af nogle af Danmarks dygtigste unge sangere. Koret synger nyarrangeret rytmisk musik – alt fra svenske kærlighedsballader til 80’er-hits. Til en koncert med Syng Selected kan publikum forvente højt humør, men også inderlighed og skrøbelige øjeblikke. Koret dirigeres af Line Groth, der har mange års erfaring inden for rytmisk kormusik både som sanger, dirigent og arrangør.

Koncert med Exultate kvartetten
Onsdag d. 26. april kl. 19.30

Exultate kvartetten består af sangerinden Lise Bech Bendix samt Christian Balslev, violin, Søren Friis, cello og Povl Chr. Balslev, orgel. Programmet vil byde på musik fra flere tidsaldre og bl.a. indeholde kendte arier og oratorieværker.

Koncert med David Danholt og Povl Chr. Balslev
Onsdag d. 17. maj kl. 19.30

Det er lidt af en dansk verdensstjerne, vi får besøg af denne aften. Tenoren David Danholt er uddannet fra operaakademiet og har efterfølgende deltaget ved utallige mesterkurser. De sidste par år har han været en meget efterspurgt solist såvel i oratorier som i de store operaopsætninger rundt om i verden. Som helt ung var David Danholt kirkekorsanger på pulpituret i Vor Frue kirke, så han vender altså på en måde hjem til, hvor det hele begyndte! Ved koncerten akkompagneres han af organist Povl Chr. Balslev. Musikken er bl.a. af N.W. Gade, F. Mendelsohn og P.E. Lange-Müller. Arrangør: SyngSydfyn. Entré: 50 kr.

Kormaraton
Fredag d. 19. maj kl. 18.00

Den traditionsrige kormaraton-aften, hvor mange af byens kor deltager med hver 2-3 numre.

Koncert med Septimuskoret
Søndag d. 21. maj kl. 16.00

Septimuskoret under ledelse af Ole Kongsted skal i Kr. Himmelfartsferien på turné til Canterbury. De holder denne eftermiddag generalprøve på deres turné-program. Yderligere information vil fremgå af dagspressen.

Fyraftenskoncert med Maria Lantz og Ida Hovalt
Tirsdag d. 30. maj kl. 16.15

Maria Lantz, sopran, er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Tove Hyldgaard. Hun har sunget i Radiokoret og er en erfaren solist, primært i kirkeligt regi. Maria Lantz akkompagneres denne eftermiddag af organist Ida Hovalt.

Koncert med Det Fynske Kammerkor
Tirsdag d. 30. maj kl. 20.00

Det Fynske Kammerkor under ledelse af Alice Granum regnes for at være et af landets bedste kor. De besøger Vor Frue kirke med et program bestående af nordiske korværker bl.a. Vagn Holmboes ”Sange mod vårdybet” med den smukke sats ”Høbjergning ved havet” med tekst af William Heinesen.

Koncert med Guido Paevatalu, Karsten Hermansen og Inger Allan
Onsdag d. 14. juni kl. 19.30

Barytonen Guido Paevatalu har siden sin debut på Det Kongelige Teater i 1984 været en meget populær solist ved talrige forestillinger og koncerter. Denne aften synger han et program bestående af værker af J.S. Bach – alt fra kantatearier til den smukke ”Bist du bei mir” samt værker af Carl Nielsen – det være sig både sange samt satser fra Fynsk forår og Maskerade. Guido Paevatalu akkompagneres ved koncerten af Karsten Hermansen, orgel, og Inger Allan, obo. Arrangør: SyngSydfyn. Entré: 50 kr.