Vielse/velsignelse

Ved ønske om vielse/velsignelse kan henvendelse ske til den præst, man ønsker skal forrette tjenesten eller til kirkekontoret, som herefter skaber kontakt til præsten. Med præsten aftales dato og tid for vielsen/velsignelsen.

Er der tale om vielse afleveres til kirkekontoret en Prøvelsesattest, som udstedes af folkeregisteret i bopælskommunen. Den dokumenterer, at de juridiske forudsætninger for ægteskabet er i orden. Desuden opgiver man navn og adresse på to vidner. Ved velsignelse afleveres i stedet Vielsesattesten.

Med præsten aftales der tid til en samtale inden vielsen/velsignelsen. Her aftales bl.a. hvilke salmer der skal synges. Aftale omkring pyntning af kirken træffes med kirketjeneren.

Ved kirkelig vielse/velsignelse skal mindst den ene part være medlem af folkekirken.

Læs mere på www.folkekirken.dk